درجا زدن در زندگی احساسی است که بسیاری از افراد، آن را تجربه میکنند. برای همه ما پیش آمده احساس کنیم که دیگر نمیتوانیم پیشرفت کنیم و یا تلاش های ما هیچ نتیجه ای در پی نخواهند داشت. این احساس، عامل بازدارنده ای است که میتواند بعد از مدتی به طور کلی ما را فلج کند. چرا که همواره احساس میکنیم که در حال درجا زدن هستیم و زحمات ما نتیجه ای در پی ندارد. اما نکته اینجاست که این تنها یک تفکر منفی و یا تله ذهنی است که تنها باعث عقب راندن ما شده و هیچ نتیجه ای ندارد. چرا که هر قدمی که شما برمیدارید؛ ثمره ای داشته که برای مشاهده آن به زمان نیاز است. از این رو باید صبوری کرد و ناامید نشد. اما اگر چنین احساسی دارید؛ بهتر است حتما از متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درجا زدن در زندگی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
درجا زدن در زندگی به چه معناست؟
بسیاری تفکر درجا زدن در زندگی را به یک تله و یا دور باطل تشبیه میکنند که زمانی که در آن گیر میافتادید؛ احتمالا تا مدتی احساس افسردگی و ناراحتی داشته و مشکلات زیادی را تجربه خواهید کرد. از بسیاری از افرادی که دچار بی انگیزگی و یا حتی افسردگی شده اند؛ میشنویم که میگویند؛ احساس میکنم دارم درجا میزنم و به هیچ جا نمیرسم. برای همه ما در دوره ای از زندگی این حالت ایجاد شده و بعد از مدتی هم برطرف میگردد
معمولا تجربه چنین احساسی موقت است. اما اگر ماندگار شده و با نشانه های دیگری نیز همراه شود؛ میتواند پیش زمینه ای برای بسیاری از اختلالات روانی باشد. از این رو پیگیری این موضوع، از اهمیت زیادی برخوردار است. برای آشنایی با نشانه های ناامیدی از زندگی کلیک نمایید.
علائمی که بیانگر درجا زدن در زندگی هستند
اگر در مورد احساس درجا زدن در زندگی مطمئن نیستید و یا به دنبال فردی میگردید که مستقیم به شما بگوید که آیا در حال درجا زدن هستید یا خیر؛ توجه کردن به این نشانه ها میتواند برای شما بسیار کمک کننده باشد. البته که شاید با خواندن این نشانه ها مهر تاییدی به احساسات خود زده و بگویید؛ پس من قطعا در حال درجا زدن در زندگی هستم و دیگر هیچ امیدی به آینده ندارم. اما با استفاده از این نشانه ها باید؛ جلوی پیشروی این احساس را در خود گرفته و حتما برای درمان جدی اقدام نمایید. برخی از این نشانه ها، شامل موارد زیر هستند.
احساس کسلی
زمانی که احساس درجا زدن در زندگی دارید؛ طبیعتا زودتر خسته شده و دیگر تمایلی برای ادامه دادن یک کار یا فعالیت نخواهید داشت از این رو همواره احساس کسلی و خستگی کرده و یا تصور میکنید که ناکارآمد شده اید.
تمایلی به تجربه چالش های جدید ندارید
معمولا افرادی که دچار احساس درجا زدن در زندگی میکنند؛ همواره زود قضاوت کرده و حتی اگر چالش و موقعیت جدیدی هم برای آنها ایجاد شود؛ به سمت آن نخواهند رفت. چرا که تصور میکنند که فایده ای ندارد.
احساس گیجی داشتن
با داشتن احساس درجا زدن در زندگی ، افراد احساس گیجی کرده و دقیقا نمیدانند که باید چه کنند. آنها خود را در میان تصمیمات زیادی میبینند که قدرتی برای انتخاب آنها نداشته و نمیدانند که باید چه کنند.
استرس و اضطراب
طبیعتا داشتن چنین افکاری اضطراب آور بوده و باعث میشود تا افراد فشار روانی زیادی را تجربه کنند. آنها احساس میکنند تا از دیگران عقب افتاده اند و به اندازه آنها عملکرد خوبی در زندگی ندارند. به همین دلیل دچار استرس و اضطراب میشوند.
احساس میکنید چیزی غلط است
با داشتن این افکار، افراد همواره خود را مقصر دانسته؛ و احساس میکنند که حتما کار اشتباهی انجام داده اند که نتیجه مطلوبی کسب نکرده اند. این حالت ممکن است آنها را دچار وسواس فکری و نشخوار ذهنی نیز بکند.
تجربه احساس بلاتکلیفی
احساس درجا زدن در زندگی باعث میشود تا افراد احساس بلاتکلیفی نکرده و ندانند که باید چه اقدامی انجام دهند. اگر این کار هم نتیجه ای نداشته باشد؛ چه؟ این تمام چیزی است که در ذهن آنها در حال گردش است.
ترس از تغییر دارید
از آنجایی که این احساس در آنها باعث تلاش نکردن و سکون فکری میشود؛ بعد از مدتی متوجه خواهند شد که ترس از تغییر داشته و حتی دیگر نمیخواهند تا چیزی را در زندگی خود تغییر دهند.
دچار بی ثباتی عاطفی و روانی هستید
بی ثباتی عاطفی و روانی نیز یکی دیگر از نشانه های ناشی از این حالت در افراد است. افراد تلاش میکنند که تا راه های مختلفی را برای خارج شدن از این حالت امتحان کنند و نتایج متفاوتی نیز میگیرند. از این رو همواره احساسات متضادی را تجربه خواهند کرد.
افرادی که درگیر درجا زدن در زندگی هستند؛ چه ترس هایی دارند؟
معمولا احساس درجا زدن در زندگی منجر به شکل گیری برخی از ترس ها در زندگی نیز میشود. همین ترس ها هستند که باعث بروز استرس و اضطراب شده و گاها واکنش های مختلفی را در افراد برمیانگیزنند. برخی از این ترس ها شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از اصول موفقیت در زندگی کلیک نمایید.
- ترس از تنها شدن
- ترس از شکست
- از انجام کارهای جدید میترسند
- همواره ترس از وقوع یک اتفاق ناگوار را دارند
- ترس از آسیب دیدن دارند
- از قضاوت دیگران میترسند
- ترس از کافی یا خوب نبودن
چطور از درجا زدن در زندگی جلوگیری کنیم؟
از آنجایی که احساس درجا زدن در زندگی ما را تبدیل به یک فرد ترسو و منفعل میکند و مشکلات زیادی در زندگی شخصی و اجتماعی را به وجود میآورد؛ بسیار اهمیت دارد که از این مسئله جلوگیری کرده و یا بر آن غلبه کنیم. برای جلوگیری از احساس پوچی در زندگی کلیک نمایید.
مسئولیت پذیر باشید: بیشتر شاهد بروز این احساس در افراد بی مسئولیت هستیم. چرا که آنان تنها دیگران را مقصر ناکامی های خود میدانند و همه چیز را به عوامل بیرونی ربط میدهند.
شناسایی کردن نقاط ضعف خود: نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و آنها را بپذیرید. این بدان معنا نیست که دست روی دست گذاشته آنها را اصلاح نکنید. بلکه باید بپذیرید که نمیتوانید کامل باشید و همواره نتیجه خوبی به دست آورید.
قبول کردن پروژه های سخت و چالش برانگیز: مدام خود را در معرض چالش های مختلف قرار داده و از موقعیت های جدید نترسید.
داشتن استانداردهای بالا: برای خودتان استانداردها بالا و هدف های بزرگی قرار دهید. چرا که در این صورت تلاش بیشتری کرده و به زودی ناامید نمیشوید.
کمک گرفتن از روانشناس: حتما از روانشناس کمک گرفته و از بروز پیامدهای احتمالی جلوگیری نمایید. چرا که بسیاری تحت تاثیر این افکار دچار افسردگی شده و یا حتی افکار خودکشی دارند.
سخن پایانی
شاید تصور کنید که داشتن چنین افکاری، خیلی مهم نبوده و یا کاملا طبیعی است. شاید در دوره های مختلفی از زندگی تان تحت تاثیر خستگی این احساس را داشته باشید و تصور کنید که اشکالی ندارد. اما اگر برای مدت زمان طولانی دچار این احساس شدید و تحت تاثیر آن هیچ اقدام مفیدی نمیکنید؛ باید حتما به طور جدی در این مورد اقدام کرده و از متخصص کمک دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درجا زدن در زندگی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: درجا زدن در زندگی
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0